Organizacija početka nastavne godine 2021./2022.

Nastava će se odvijati u školi licem u lice uz pridržavanje epidemioloških Uputa i Modela i preporuka za provedbu nastave  u 2021./2022. školskoj godini.

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202021-2022%20(1)_31%208.pdf

Izborna nastava i izvannastavne aktivnosti, dopunske i dodatne aktivnosti bit će organizirane uživo, u grupama iste dobne skupine. Detaljne upute učenici će dobiti od svojih predmetnih učitelja.

Školski sat trajat će 45 minuta s pripadajućim odmorima.

UPUTE ZA RODITELJE

Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) neophodno je djetetu u školi izmjeriti tjelesnu temperaturu. Učitelji odmah obavještavaju roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete. U tom slučaju dijete će biti u izoliranoj prostoriji  u pratnji odgovorne osobe.  

Za vrijeme velikog odmora dopušten je izlazak iz škole. No, nije preporučljivo da djeca odlaze u trgovinu, stoga molimo roditelje da im pripreme vodu i obrok.

Roditelji:

 • ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom (COVID-19)
 • ne dovode dijete/učenika u ustanovu ukoliko ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje),  ima izrečenu mjeru samoizolacije  ili ima saznanja da je zaraženo koronavirusom (COVID-19). Učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u školu. 

 Roditelji trebaju upoznati djecu sa sljedećim mjerama:

Ø  Djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta – u skladu s njihovom razvojnom dobi. 

Ø  Djecu treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju. 

Ø  Djecu i učenike treba poučiti da ne dijele svoj pribor i stvari s drugim učenicima. 

Ø  Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu djece.

Ø  Važno je omogućiti i uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju skupinu/učionicu, prije i nakon pripreme hrane, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo. Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun. 

Ø  Tijekom pranja ruku potrebno je pridržavati se naputaka za pravilno pranje ruku:

Ø  Nakon pranja ruku sapunom i vodom ruke treba osušiti papirnatim ručnikom za jednokratnu upotrebu koji se nakon korištenja baca u koš za otpad s poklopcem.

Ø  Prednost se daje pranju ruku tekućom vodom i sapunom. Dezinficijense ne koriste djeca rane školske dobi, niti učenici koji imaju promjene na koži ruku ili ako dezinficijens kod njih izaziva nelagodu. Također, upotrebu dezinficijensa kod učenika svakako treba nastojati ograničiti na dezinfekciju kod ulaska u školu te se nikako ne treba primijeniti više od dva-tri puta dnevno.

Ø  Na ulazu u školu, na nekoliko lako dostupnih mjesta, nalazit će se dozatori s dezinficijensom za dezinfekciju ruku učenika i odraslih s uputom za korištenje.

Ø  Na ulazu u školu bit će postavljena dezinfekcijska barijera te učenici moraju prije ulaska u učionicu proći kroz nju.

Preporuke za zajedničke prostorije: 

 • Prolazak je potrebno skratiti na minimum.
 • Djeca i učenici prilikom prolaska ne bi trebali nepotrebno dodirivati površine ili predmete. 
 • Kod korištenja toaleta važno je da se pojedino dijete drži na udaljenosti koliko je moguće većoj od druge djece; istovremeno u toaletu ne bi trebale biti više od 4 osobe, a ukoliko ih ima više, potrebno je pričekati da netko izađe.

Učenici od 5. razreda OŠ i dalje moraju nositi maske (preporuka je da se koriste dvije maske dnevno).

Ulazak roditelja u školu

Roditelji u pravilu smiju ulaziti u školu ako imaju dogovoren termin dolaska, roditeljski sastanak ili primanje roditelja. Termin dolaska mogu dogovoriti u suradnji s razrednikom svojeg djeteta.

 Prilikom ulaska u školu roditelji moraju staviti maske, evidentirati se,  dezinficirati ruke i potplate te izbjegavati zadržavanje i grupiranje. Roditelji ulaze u ustanovu na način da održavaju razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na sve druge osobe.

Leave a Reply


6 − pet =

Traži
Natječaji

Aktualni natječaji

 

 

Obavijesti o natječaju
Upisi u prvi razred

Upisno područje
OŠ Milana Begovića

 • Maovice Gornje
 • Maovice Donje
 • Ježević
 • Grabići
 • Vinalić
 • Kukar
 • Podosoje
 • Koljane
 • Garjak
 • Cetina
 • Kosore
 • Kijevo
rujan 2021
P U S Č P S N
« srp.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930