eTwining projekt – 100. dan škole

Prvaši naše škole s velikim su veseljem dočekali svoj stoti dan proveden u školi. Različitim aktivnostima posvećenim broju 100 proslavili su sto dana učenja, druženja i prijateljstva.
Učenici su pisali 100 riječi, zbrajali i oduzimali 100 zadataka, crtali sebe sa 100 godina te izveli 100 vježbi na satu TZK-a. I ovaj put su pokazali da rado sudjeluju u ovakvim aktivnostima, ali i da željno iščekuju idući 100. dan škole.

Upoznajmo Hrvatsku 2″

U sklopu projekta E – twinning “Upoznajmo Hrvatsku 2”, u kojem sudjeluje 4.razred s učiteljicama Ivanom Gogić i Magdalenom Šarić, učenici upoznaju različite dijelove Republike Hrvatske razmjenjujući razglednice svojih mjesta s učenicima partnerima u projektu. Također, učenici su izrađivali logo projekta, istraživali i uspoređivali razna jela koja se pripremaju za Božić diljem Lijepe naše. Uživamo u suradnji s drugim učenicima i radujemo se novim aktivnostima! 

Projekt 2021./2022. – Ich in meinen Bildern

Naša škola sudjelovala je u eTwinning projektu Ich in meinen Bildern.

Četvrtaši i petaši su od ožujka do lipnja putem slika i plakata predstavili svoje obitelji, svoju školu i svoj grad te na isti način upoznali učenike koji uče njemački iz Turske, Francuske, Rumunjske, Poljske, Luksemburga. Turska kao nositelj ovog malog projekta imala je prezentaciju naših radova u svojoj školi. 

Nadam se da ćemo nastaviti suradnju upoznavanja novih kultura i na novim projektima. 

Markiša Visković

Prezentacija u Turskoj
Moja obitelj

Moja škola
Moj grad

Projekt 2021./2022. – Kulturne i javne ustanove zavičaja

Na početku školske godine naša škola se pridružila eTwinning projektu Kulturne i javne ustanove zavičaja. Projekt je osmišljen kao igra u kojoj učenici, kroz posjete kulturnih i javnih ustanova zavičaja, spoznaju važnosti istih. Podijeljen je na dva dijela. Prvi dio projekta učenici će biti turisti u svom gradu. Posjetit će važne kulturne i javne ustanove, naučiti čemu služe i zašto su važne ljudima.
Drugi dio učenici će biti turistički vodiči te će svoje znanje o naučenim kulturnim i javnim ustanovama prezentirati kolegama u projektu.

Ciljevi ovoga projekta su mnogobrojni:

-poticati učenike na međusobno upoznavanje, razvijanje prijateljstva i suradnju
-ostvariti kurikularne ishode i međupredmetna očekivanja u skladu s istaknutom svrhom projekta
-razvijati sposobnosti učenja, komunikacije, istraživačke vještine, razmjenu informacija i virtualnu suradnju
– steći i razviti vještine uporabe IKT
– poticati suradnju među partnerskim školama
– poticati multidisciplinarnost u nastavi

Naši učenici šestog, sedmog i osmog razreda i učiteljica engleskog jezika Marina Štambuk Poparić su u sklopu projekta dosada u Vrlici posjetili Gradsku knjižnicu i našu školsku knjižnicu (u listopadu 2021.), Kulturno-umjetničku udrugu Milan Begović (u studenom 2021.) te Gradsko društvo Crvenog križa (u prosincu, 2021.). 14.prosinca 2021. sudjelovali smo uživo u videokonferenciji gdje smo ukratko predstavili našu školu i Vrliku te upoznali ostale sudionike projekta. Tijekom prosinca smo izmjenjivali digitalne blagdanske čestitke sa ostalim sudionicima.

U drugom polugodištu, posjetili smo DVD Vrlika i Turističku zajednicu grada Vrlike.

Nagrada eTwinning projektu Kulturne i javne ustanove zavičaja

U Travnju smo u školskom hodniku uredili naš mali eTwinning kutak gdje ćemo objavljivati aktualne eTwinning projekte.

Početkom lipnja, na krajum projekta smo podijelili zahvalnice svim voditeljima kulturnih i javnih ustanova u Vrlici koje su sudjelovale u projektu. Hvala im svima na suradnji i sudjelovanju.

Također hvala ravnateljici Mirjani Vodanović Mandarić na organizaciji i koordinaciji posjeta ovim javnim ustanovama.

I za kraj nas je 29.lipnja 2022.g. obradovala vijest da je naša aktivnost u sklopu projekta nagrađena te smo dobili eTwinning oznaku kvalitete od Nacionalne službe za podršku Hrvatska. Oko 15-tak učenika od 6. do 8. razreda dobilo je eTwining oznaku kvalitete (eTwinning Pupil Quality Label).

Pogledajte podjelu priznanja i nagrada u galeriji.

Projekt 2020./21. – Welcome to… my place (Dobrodošli u… moje mjesto)

Našoj školi je 5. listopada 2021. po prvi puta dodijeljena oznaka kvalitete eTwinning stručnog tima za projekt Welcome to… my place (Dobrodošli u… moje mjesto).

Projekt je prijavila učiteljica engleskog jezika Marina Štambuk Poparić koja je ujedno bila i mentorica prošlogodišnjim učenicima osmog razreda. Sudjelovali su: Iris Duvnjak, Dominik Ćorić, Katarina Kaselj, Kristina Kaselj, Ivan Kuduz, Ana Turudić, Ive Turudić, Tina Turudić i Ivan Vuletić koji su svatko na svoj način dali svoj doprinos da ovaj projekt uspije.

Projekt se odvijao kroz mjesece svibanj i lipanj šk.god. 2020./2021., a radilo se o izradi digitalne prezentacije o mjestu iz kojeg dolazimo i još dva mjesta iz Hrvatske po izboru učenika.

Naši učenici su prezentirali Vrliku te NP Plitvička jezera i NP Brijuni. Prezentaciju o našoj Vrlici možete pogledati preko ove poveznice  https://sway.office.com/cGyrVcvzT8P9OR2B?ref=Link

Partneri u projektu su nam bili osnovne škole iz Samobora, Portugala, Poljske i Turske koje su također prezentirale svoja tri mjesta.

Nakon evaluacije projekta odlučeno je da su tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene pedagoške inovacije, suradnja i komunikacija među partnerskim školama je uspješno ostvarena te su korišteni razni web alati poput Mentimeter, Google Forms, Microsoft Sway, Powerpoint, itd.

Par dana kasnije, 28. listopada 2021. uslijedilo je još jedno veliko priznanje, Europska oznaka kvalitete za ovaj eTwinning projekt.